Else van Basten Batenburg

Aangenaam

27 Jaar heb ik gewerkt als HR-specialist en HR manager met collega’s en leerlingen op het kruispunt van verandering als gevolg van afscheid en verdriet. Afscheid van gezondheid en lichaamsdelen, het leven, van geliefden, van collega’s en medeleerlingen, reorganisaties en loopbaan, van het huwelijk en gezin, een eigen plek etc .

Mijn leven kreeg een wending in 2012, toen wij onze oudste zoon verloren als gevolg van een busongeluk in Sierre, Zwitserland. Ik wilde samen met mijn gezin het geluk weer (her)vinden in onze nieuwe wereld. Ik koos ervoor de doorwerking van het verlies voor mijzelf vorm te geven door te leren begrijpen wat ik en wij als gezin doormaakten. Hier ontstond mijn passie voor verlies, afscheid en rouw.

Ik volgde opleidingen en trainingen over rouw en afscheid. Dit resulteerde in de ontdekking dat ik deze processen graag begeleid. Processen waarin ik ruimte maak om mensen aan het woord te laten, hen te laten reflecteren op hun eigen proces en tot een nieuw of ander betekenisvol toekomstperspectief te komen. Ik krijg nog meer energie, als ik bij mijn partners het spreekwoordelijke kwartje of een frank zie vallen. Ongeacht of dat nu komt door zelfreflectie, het groepsproces of mijn kennisoverdracht en advies.

Naast de voldoening als een transitieproces goede resultaten brengt, voel ik me zeer betrokken bij de ander. Bij verlies, eender welk verlies is iemands hart het meest puur en kwetsbaar. Zo dicht bij de ander komen en waar mogelijk iets waardevols toevoegen is voor mij een geschenk dat me beroert. 

Vanuit dit geschenk is Moments of Treasure ontstaan.

Verlies- en rouwcoach
Scroll naar top